Anvendelse af digitaliseret produktionsudstyr

På kurset lærer du at håndtere og præsentere digitale produktionsdata vedrørende produktion eller problemløsning og opnår viden om mulighederne med visualisering, XR (eXtended Reality) og 3D-teknologi. Du lærer også at betjene produktionsudstyr med PLC/CNC styring eller baseret på robotteknologi, deltage i optimering og fejlfinding via operatørinterface ved produktion i industrien og at agere proaktivt med ideer og i implementeringen af digitalisering i produktionen.

Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte, der arbejder med eller søger job i industrien med digitaliseret produktion med fokus på industri 4.0/5.0 og grøn omstilling.

Efter gennemført kursus har du viden om:Definering/Beskrivelse af de nødvendige og relevante digitale data for at kunne udføre den planlagte præsentation, dokumentation, problemløsning mv. i forhold til produktionen i industrien.Databehandling traditionel og med kunstig intelligens, håndtering og import/eksport af digitale data ved produktion i industrien.Mulighederne med 3D-teknologi såsom 3D-scanning, -tegning, -simulering og -print ved produktion i industrien.Mulighederne med digital visualisering og XR (eXtended Reality) ved produktion i industrien.Digitaliseret produktionsudstyr med en computerstyring såsom PLC eller CNC ved produktion i industrien.Digitaliseret produktionsudstyr baseret på robotteknologi såsom robotarm, selvkørende truck, droner ved produktion i industrien.Operatørinterface til betjening og kommunikation med digitaliseret produktionsudstyr ved produktion i industrien.Problemstillinger og udfordringer ved implementering af digitalisering i produktionen. Efter gennemført kursus kan du:Foretage import/eksport, sortering, filtrering og udtræk af digitale data til efterfølgende bearbejdning og analyse ved produktion i industrien.Udføre enkle digitale beregninger og analyser inden for produktion, kvalitet, effektivt, vedligehold eller problemløsning med tilhørende grafisk præsentation.Udarbejde forslag til anvendelse af digital visualisering, XR (eXtended Reality) og 3D-teknologi ved produktion i industrien.Bidrage med konkrete ideer og forslag til øget digitalisering i produktionen for at understøtte og styrke anvendelsen af grafisk præsentation og visualisering mv.Betjene digitaliseret produktionsudstyr med en computerstyring såsom PLC eller CNC og deltage i optimering og fejlfinding ved produktion i industrien.Betjene digitaliseret produktionsudstyr baseret på robotteknologi såsom robotarm, selvkørende truck, droner og deltage i optimering og fejlfinding ved produktion i industrien.Udarbejde forslag til operatørinterface for optimal betjening, visning og kommunikation med digitaliseret produktionsudstyr ved produktion i industrien.Agere proaktivt i teamet med ideer til og i implementering af digitalisering i produktionen ved industri 4.0/5.0 og grøn omstilling i industrien.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

Anvendelse af digitaliseret produktionsudstyr Total varighed: 5 dage
- Branchekendskab Varighed: 5 dage
- Anvendelse af digitaliseret produktionsudstyr Varighed: 2 dage
- Anvendelse af digitaliseret produktionsudstyr Varighed: 3 dage

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • IBC International Business College
    Dronning Margrethes Vej 6, 6200 Kolding
  • 7224 1600
  • adm@ibc.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).