Autohjælp ny teknologi avanceret

Deltageren kan udføre autohjælp på køretøjer med avanceret teknologi, herunder transmissionssystemer, komfortsystemer og sikkerhedsudstyr.

Uddannelsen er målrettet personer, der har erfaring med at udføre autohjælp, og som har gennemført uddannelsen "Autohjælp, ny teknologi - 20919" eller har tilsvarende kvalifikationer.

Deltageren kan udføre autohjælp på køretøjer med avanceret teknologi, herunder transmissionssystemer, komfortsystemer og sikkerhedsudstyr. Deltageren har viden om: - Opbygning og virkemåde af køretøjer med alternativ fremdrift (el, hybrid og brint mm.) samt kan håndtere havarerede køretøjer med alternativ fremdrift på sikkerhedsmæssig forsvarlig måde og med de korrekte værnemidler. - Opbygning og virkemåde af elektriske håndbremsesystemer med fokus på frigørelse af blokerede håndbremser. Deltageren kan udføre: - autohjælp på køretøjer med avanceret teknologi, herunder transmissionssystemer, komfortsystemer og sikkerhedsudstyr. - løsning af autohjælpsrelaterede behovsbestemte problemstillinger primært vedrørende: Traditionelle komfortanlæg og CAN Bus styret komfort med fokus på oplukning af centrallåse ved manglende nøgle/fjernbetjening og ved strømløst køretøj. - fejlfinding på transmissionssystemer, herunder primært automatgear og DSG gearkasser med fokus på spærrede gearvælgere. - nødreparationer på elektriske kredsløb som for eksempel anhængerstik på bil og trailer. Deltageren kan fejlfinde på Start/stopsystemer med fokus på batteriet og korrekt starthjælp. - kundeservice herunder i forbindelse med vejledning af kunderne, ved planlægning på og sikring af arbejdsstedet, ved visitering til opgaven og ved mindre nødreparationer af køretøjet på stedet eller bugsering til værksted. - sikkert arbejde i trafikerede områder med anvendelse af korrekt sikkerhedsudstyr. - reparation af dæk permanent, efter TI-2044, STRO-håndbogen og vejledning om syn af køretøjer.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.