Deltageren kan foretage mere bæredygtige valg i forbindelse med produktion af mejeriprodukter, herunderForståelse af bæredygtighedsbegreber og eksempler på, hvordan man beregner parametre til at måle bæredygtighedForståelse for ressourcer og forbrug af disse ved mejeriproduktion samt identifikation og reduktion af spildHåndtering af affald og spildevandDeltageren vil kunne:Beskrive de grundlæggende begreber omhandlende bæredygtighed og forklare sammenhænge samt hvordan man kan beregne bæredygtighed ved hjælp af forskellige parametre og værktøjer til at få værdier for bæredygtighedsniveauet for et produkt/en virksomhed. Håndtere affald og komme med forslag til hvordan affald minimeres eller genbrugesBeskrive de grundlæggende principper for ressourceforbrug ved mejeriproduktion og hvordan bæredygtige tiltag kan hjælpe med at sænke forbruget af ressourcerne.Identificere områder med spild i relation til mejeriproduktionen og komme med forslag til praktiske løsninger i forhold til at minimere spildende (sænke ressourceforbrug)Være bekendt med håndtering af spildevand i mejeriproduktion samt hvordan man reagerer hvis indholdet i spildevand overskrider relevante grænser.