Cybersikkerhed grundlæggende

Den stigende digitalisering har en bagside i form af en større potentiel eksponering for forskellige former for cyberangreb, der kan medføre forstyrrelser, nedbrud eller tab af data eller kontrol. I den grønne omstilling bliver langt flere tekniske installationer forbundet med hinanden og koblet på større netværk for at kunne bruge energien klogere. På kurset får du viden om cybersikkerhed ved tilslutning af enkle komponenter til netværk i bygninger. Søgeord: cybersikkerhed, netværk, grøn omstilling, data

Uddannelsen er udviklet til faglærte elektrikere og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for grundlæggende kompetencer om cybersikkerhed.

Efter kurset kan deltageren anvende viden om cybersikkerhed ved tilslutning af enkle komponenter til netværk i bygninger. Det betyder:Deltageren har viden om betydningen af cybersikkerhed på netværk, såsom password, firewall, vpn, kryptering og risikoen ved at anvende offentlige netværk.Deltageren har kendskab til brug af software, hardware som f.eks. USB og IoT samt proceduremetoder for risikobaseret tilgang for at beskytte applikationer mod eksterne angreb.Deltageren kan installere en aktiv komponent opkoblet på internettet og etablere en sikker portåbning i firewall til komponenten.Deltageren anvender producentens vejledning om korrekt konfiguration samt identificerer om et produkt er certificeret efter en standard og om regelmæssige softwareopdateringer understøttes. Deltageren afklarer, hvilke data produktet opsamler og hvordan disse data bliver krypteret.Deltageren overdrager installerede produkter til kunden, så det fremstår tydeligt hvilken løsning kunden har overtaget og deres ansvar i den forbindelse.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.