Det økologiske køkken

Det økologiske køkken er et enkeltfag fra uddannelsen til Gastronom. Faget giver viden om økologiske varer og grundholdninger samt forudsætninger for at tilberede mad og sammensætte menuer i det økologiske køkken.

Faget henvender sig til personer, der arbejder eller gerne vil arbejde med tilberedning af mad og sammensætning af menuer til det økologiske køkken.

Målet er, at du kan klargøre, tilberede, anrette og prissætte økologiske retter.Du kan anvende grundtilberedningsmetoderne på økologiske råvarer.Du kan anvende økologiske råvarer i det almindeligt forekommende repertoire samt udvise kreativitet.Du kan tyde økologisk mærkning og producere på basis af økologisk teori og grundholdning.Du kan vurdere forskelle på økologiske og konventionelle råvarer.Du kan fremstille retter i overensstemmelse med økologisk grundholdning, herunder holdning til ressourceforbrug, affaldshåndtering og forsyningssikkerhed.Du kan desuden sammensætte dagsmenuer ud fra dagens tilbud.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • ZBC - Zealand Business College
    Ahorn Alle 3-5, 4100 Ringsted
  • 5578 8888
  • zbc@zbc.dk
  • Skriv mig op
  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • Svendborg Erhvervsskole & - Gymnasier
    Skovsbovej 43A, 5700 Svendborg
  • 7222 5700
  • mail@sesg.dk
  • Skriv mig op