Droneteknologi: Systemforståelse

Deltageren kan, i forbindelse med dronerelaterede service- og udviklingsopgaver, udføre arbejde, som kræver systemforståelse inden for droner, hvilket bl.a. omfatter anvendelsesområder, dronetyper og generel virkemåde, dronens bestanddele, overordnet kendskab til reguleringssystemer i dronestyringen, typiske sensortyper i en drone, og til dronesystemer, vægt- og balanceforhold ved ekstra udstyr, sikkerhed og løsninger til dataopsamling.

Uddannelsen henvender sig til faglærte personer, inden for elektronikområdet, og andre inden for AMU målgruppen, der skal eller ønsker at arbejde med dronerelaterede opgaver. Det anbefales, at deltageren inden kursus start har et grundlæggende kendskab til elektronik.

Deltageren kan, i forbindelse med dronerelaterede service- og udviklingsopgaver, arbejde inden for følgende områder:- Dronetyper og deres generelle virkemåder, herunder aerodynamiske forhold.- Dronens bestanddele og systemintegration.- Typiske sikkerhedsmekanismer i droner.- Droners typiske navigationsmuligheder, som fx GPS.- Overordnede reguleringssystemer, der indgår i styringen af en drone.- Typiske sensortyper, der indgår i en drone, og dem, der anvendes til dronesystemer.- Interfacemuligheder, der typisk anvendes inden for droneområdet.- Typiske metoder til at hente data fra droner, og eksempel på standardsoftware til databehandling.- Vægt- og balanceforhold ved montering af ekstra udstyr på en drone. - Korrekt håndtering af reparationer på droner.- Aktuel lovgivning i forhold til flyvning.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond

Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der omfattet af VVS-overenskomsten eller VVS-fagets funktionæroverenskomst mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.