Elevatorteknik 2-1, hydrauliske elevatorer

Du lærer at udføre montage- service- vedligeholdelses- og moderniseringsopgaver på hydrauliske elevatorer og opnår kendskab til national lovgivning og internationale standarder.

Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikmontører, automatikteknikere, elektrikere samt industriteknikere, smede, personvognsmekanikere med kompetencer svarende til AMU-kursus 49573 Elevatorteknik, 1-2, skakt, stol og drivmaskinrum eller personer med tilsvarende kompetencer, der har eller ønsker beskæftigelse i elevatorbranchen.

Deltageren kan medvirke ved opstillings- service- vedligeholdelses- og moderniseringsopgaver på hydrauliske elevatorer, og kender til national lovgivning og internationale standarder for opstilling af hydrauliske elevatorer. Det betyder, at deltageren kan:- justere, fejlrette og udskifte elektriske, mekaniske og hydrauliske komponenter på et hydraulisk elevatoranlæg- anvende relevant måleudstyr, samt anvende den til anlægget hørende dokumentation.- fejlsøge og -rette på motorer herunder demontere/montere, afprøve og idriftsætte motorer med tilhørende styring samt optimere denne i henhold til foreliggende krav.- foretage indkøring og idriftsættelse af en hydraulisk elevator under overholdelse af gældende sikkerhedsregler.- foretage et samlet eftersyn af hydrauliske elevatorer efter gældende bestemmelser for lovpligtigt eftersyn, og kan idriftsætte disse efter gældende normer og under iagttagelse af de gældende sikkerheds- og miljømæssige krav.- vejlede ejeren og den ansvarlige bruger om anvendelsen af elevatoren.Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:- justering, fejlretning og udskiftning af elektriske, mekaniske og hydrauliske komponenter på et hydraulisk elevatoranlæg.- de sikkerheds- og miljømæssige krav, der stilles ved udførelsen af arbejde på hydrauliske elevatorer, herunder sikkerhed ved tryksat udstyr på elevatorer.- om reguleringsteknik herunder de mest almindelige regulatortyper og reguleringskredsløb og kendskab til PID-regulatorens grundlæggende parametre.- gældende bestemmelser for lovpligtigt eftersyn, og idriftsættelse af elevatorer samt gældende sikkerheds- og miljømæssige krav.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • ZBC - Zealand Business College
    Ahorn Alle 3-5, 4100 Ringsted
  • 5578 8888
  • zbc@zbc.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).