Energi og produktion, CO2 Neutral

På dette kursus lærer du at beregne/vurdere på energibesparelser og grønne energiomstillingsmuligheder i forhold til målsætningen om CO2 neutrale produktionsvirksomheder. Om nationale og internationale klimamål, den danske energiinfrastruktur og samspillet med udlandet. At forholde dig til energi- og ressourcesymbiose, herunder CO2 fangst, håndtering, lagring, transport og anvendelse.

Kurset er udviklet til personer med en procesoperatøruddannelse eller med lignende kompetencer, der i forhold til deres nuværende eller fremtidige job og karriere har ønske om/behov for viden og færdigheder inden for grøn energi og produktion.

Efter gennemført kursus har du:Viden om den nationale klimamålsætning (Klimaloven) og øvrige love, regler mv. på området samt de internationale EU og FN aftaler på klimaområdet (CO2 aftryk) og bæredygtighed mv.Viden om dansk energiinfrastruktur samt energiudveksling og samspil med udlandet.Viden om ikke finansielle regnskaber, herunder udledning af drivhusgasserne og miljøpåvirkningerne i Scope 1 - 2 - 3.Viden om energiforbrug, -forsyning, -fremstilling, -besparelser, -kvoter og grønne energiomstillinger i forhold til målsætningen om neutral CO2 udledning i produktionsvirksomheder i et forretningsmæssigt perspektiv.Viden om CO2 fangst, håndtering, lagring, transport og anvendelsesmuligheder af Grøn & Sort CO2.Viden om livscyklusanalyse i forhold til produkter, emballage, produktionsudstyr mv.Viden om energi- og ressourcesymbiose herunder cirkulærøkonomi med private, virksomheder, det offentlige og industrier (f.eks. spildvarme til fjernvarme, biomateriale til biogasanlæg og biogas retur, affald som ressource mv.).Viden om Green Washing og Green Hushing. Efter gennemført kursus kan du med fokus på produktion:Forholde dig til den nationale klimamålsætning (Klimaloven) og øvrige love, regler mv. på området samt de internationale EU og FN aftaler på klimaområdet (CO2 aftryk) og bæredygtighed mv.Forholde dig til den danske energiinfrastruktur samt energiudveksling og samspil med udlandet.Beregne/Vurdere på CO2 belastning og mulige besparelser i Scope 1 - 2 - 3 målt i CO2 e (CO2 Ækvivalenter).Beregne/Vurdere på energiforbrug, -forsyning, -fremstilling, -besparelser og grønne energiomstillinger i forhold til målsætningen om neutral CO2 udledning i produktionsvirksomheder i et forretningsmæssigt perspektiv.Forholde dig til CO2 fangst, håndtering, lagring, transport og anvendelsesmuligheder af Grøn & Sort CO2.Deltage i udarbejdelsen af livscyklusanalyse i forhold til produkter, emballage, produktionsudstyr mv.Forholde dig til energi- og ressourcesymbiose herunder cirkulærøkonomi med private, virksomheder, det offentlige og industrier (f.eks. spildvarme til fjernvarme, biomateriale til biogasanlæg og biogas retur, affald som ressource mv.)Være med til at forebygge Green Washing og Green Hushing.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

Energi og produktion, CO2 Neutral Total varighed: 10 dage
- Energi og produktion, CO2 Neutral 1 Varighed: 5 dage
- Energi og produktion, CO2 Neutral 2 Varighed: 5 dage
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser
    Absalonsvej 20, 4300 Holbæk
  • 7229 0100
  • neg@neg.dk
  • Skriv mig op
  • ZBC - Zealand Business College
    Ahorn Alle 3-5, 4100 Ringsted
  • 5578 8888
  • zbc@zbc.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).