Ernæringslære

Ernæringslære er et enkeltfag fra uddannelsen til Gastronom. Faget giver grundlæggende viden om næringsindhold, deklarationer og næringsstoffers forandring ved tilberedning.

Faget henvender sig til personer, der arbejder med eller vil tilegne sig grundlæggende viden om emner som næringsstoffer, tilberedning og næringsstoffers forandring.

Målet er, at du kan vurdere næringsdeklarationer for enkeltretter og menuer.Du kan producere færdige retter, så næringsindholdet i videst muligt omfang bevares.Du får indsigt i næringsstoffernes forandring ved tilberedning og opbevaring.Du kan producere enkeltretter og -menuer efter gæsters ønsker om specialkost.Du kan desuden redegøre for næringsstoffernes funktion i kroppen.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • ZBC - Zealand Business College
    Ahorn Alle 3-5, 4100 Ringsted
  • 5578 8888
  • zbc@zbc.dk
  • Skriv mig op