Forny måltidet med sundere råvarer

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at tilberede og anrette måltider med en høj ernæringsmæssig værdi, hvor du gør brug af erstatningsprodukter, som matcher anbefalinger til en sundere livsstil, og som er målrettet brugergruppens ønsker og behov.

Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med madfremstilling til interne og eksterne brugere/kunder.

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for - ud fra ernæringsmæssige overvejelser - hvordan man erstatter ingredienser i institutionskøkkenets måltider, så den ernæringsmæssige værdi forbedres og matcher de generelle anbefalinger til en sundere livsstil.- At redegøre for erstatningsprodukters egnethed ud fra deklaration og brugervejledning, samt vælge egnede erstatningsingredienser blandt almindelige og naturligt forekommende råvarer.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende egnede erstatningsprodukter/-ingredienser til tilberedning og præsentation af måltider, som samtidig understøtter måltidets sensoriske og kulinariske kvalitet målrettet brugergruppens ønsker og behov.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • Svendborg Erhvervsskole & - Gymnasier
    Skovsbovej 43A, 5700 Svendborg
  • 7222 5700
  • mail@sesg.dk
  • Skriv mig op
  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op