Grundlæggende Mejerihygiejne

Deltageren opnår kompetencer til at varetage fremstillingen eller pakningen af mejeriprodukter, under opretholdelse af en høj hygiejnisk standard på mejeriet. Deltageren kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af mejeriprodukter. Deltageren lærer at undgå mikrobiologisk forurening af mejeriprodukter under arbejdet med fremstilling og pakning af disse. Deltageren vil lærer et mejerifaglig sprog og kan derved indgå aktivt i dialogen omkring opretholdelsen af høj hygiejne og god kvalitet. Deltageren vil få et indblik i hvordan egenkontrol er opbygget med udgangspunkt i en HACCP plan og branchekoder fra mejeriindustrien. Deltageren vil lærer om GMP-PRP-OPRP-CCP og hvordan disse er indarbejdet i virksomhedens egenkontrol system ved en HACCP risikoanalyse.

Kurset retter sig mod medarbejdere, der er nye i mejeriindustrien, eller personer der måtte ønske at arbejde inden for dette jobområde.

Deltageren opnår kompetencer til at varetage fremstillingen eller pakningen af mejeriprodukter, under opretholdelse af en høj hygiejnisk standard på mejeriet. Deltageren kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af mejeriprodukter. Deltageren lærer at undgå mikrobiologisk forurening af mejeriprodukter under arbejdet med fremstilling og pakning af disse.Deltageren vil lærer et mejerifaglig sprog og kan derved indgå aktivt i dialogen omkring opretholdelsen af høj hygiejne og god kvalitet. Deltageren vil få et indblik i hvordan egenkontrol er opbygget med udgangspunkt i en HACCP plan og branchekoder fra mejeriindustrien. Deltageren vil lærer om GMP-PRP-OPRP-CCP og hvordan disse er indarbejdet i virksomhedens egenkontrol system ved en HACCP risikoanalyse.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.