Introduktion til aluminiumsindustrien

På kurset lærer du om væsentlige forhold ved at arbejde med aluminium. Ud fra materialets egenskaber og herkomst kan du gøre rede for egenskaber og hensigtsmæssig håndtering samt sikkerheds-, miljø- og arbejdsmiljømæssige effekter. Desuden kan du gøre rede for forskellen i materialets forskellige tilstande og disses betydning for væsentlige bearbejdningsprocesser og tests.

Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig primært til ufaglærte og faglærte, der har - eller søger - arbejde i metal- og maskinindustrien.

Efter gennemført uddannelse har deltageren viden om: Organisatoriske og personlige sikkerhedsregler. Arbejdsmiljømæssige relationer og vilkår. Forskellen på de industrielt anvendte aluminium hovedlegeringsgrupper samt hvordan deres grundegenskaber påvirker slutproduktet. Materialets herkomst og forædling gennem hovedprocesser til frembringelsen af såvel kundespecifikke som gængse standardprodukter inden for plade, profil og støbte emner. Hvordan korrekt håndtering af materiale gennem procedurer, processer og forarbejdninger påvirker slutproduktet. Miljøeffekter som følge af anvendelse af aluminium i slutprodukter og kan forstå problematikker i forbindelse med indsamling, sortering og genanvendelse fra applikationer og produktionsskrot. Betydningen af materialetilstande samt klassificering af disse opnået gennem varmehærdning, deformering og udglødning. Sikring og dokumentation af materialetilstande gennem kontrolprocedurer og testcertifikater i henhold til DS/EN 10204. Sammenføjningsprocesser i form af væsentlige termiske, mekaniske og kemiske metoder. Bearbejdningsprocesser i form af væsentlige spåntagende og formende bearbejdninger. Effekten af videreforædling i form af overfladebehandling og korrosionsbeskyttende foranstaltninger.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

Introduktion til aluminiumsindustrien Total varighed: 5 dage
- Sikkerhed og arbejdsmiljø Varighed: 1 dag
- Materialekendskab og egenskaber Varighed: 1 dag
- Herkomst håndtering og miljøeffekter Varighed: 1 dag
- Materialetilstande og test Varighed: 1 dag
- Sammenføjning, bearbejdning og overflader Varighed: 1 dag

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Roskilde Tekniske Skole
    Pulsen 10 postbox 132, 4000 Roskilde
  • 4630 0400
  • rts@rts.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).