Kvalitetssikring/mærkning af skånsomt fanget fisk

Du lærer på baggrund af viden om regler, kvalitet og mærkningssystemer at håndtere skånsomt fanget fisk og skaldyr.

Uddannelsesmålene retter sig primært mod faglærte og ufaglærte personer, som arbejder i fiskeriet, hvor der arbejdes med fangst og håndtering af fisk og skaldyr, der påtænkes markedsført med mærket for skånsomt fangede fisk.

Deltageren har viden om:- mærkningsordningen for skånsomt fanget fisks formål og indhold.- hvordan eksterne faktorer kan påvirke kvaliteten af fisk og skaldyr.- fangstmetoders og fangsthåndteringens betydning for kvalitet af fisk/skaldyr/bløddyr, herunder: Auktionernes kvalitetsmærkningssystem Indretning af fartøj Korrekt aflivning og afblødning/rensning jf. given fiskeart Korrekt pakning, køling/isning og opbevaring - Kølekæder og distribution- Fødevarestyrelsens gældende regler for hygiejne, kvalitet, håndtering mv.- Mikroorganismer og nedbrydningsprocesserDeltageren kan:- sikre kvaliteten af egen fangst af fisk og skaldyr på baggrund af viden om kvalitet og fangsthåndtering- foretage risikoanalyse - afdække årsager til fejl på råvaren og medvirke til at forebygge disse

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.