Kvalitetssikring/mærkning af skånsomt fanget fisk

Du lærer på baggrund af viden om kvalitet, mærkning og salg af fisk og skaldyr at håndtere, mærke og sælge skånsomt fanget fisk og skaldyr.

Uddannelsesmålene retter sig primært mod faglærte og ufaglærte personer, som arbejder i fiskeriet, hvor der arbejdes med fangst og håndtering af fisk og skaldyr, der påtænkes markedsført med mærket for skånsomt fangede fisk.

På baggrund ad viden om kvalitet, og hvad der er afgørende for kvaliteten i fangsthåndteringen, kan deltageren sikre kvaliteten af egen fangst af fisk og skaldyr.- Håndtering af korrekt køling og isning, herunder indretning af fartøj- Ubrudt kølekæde/distribution- Effektiv afblødning, herunder indretning af fartøj - Hygiejne, herunder Fødevarestyrelsens minimumsregler for kvalitet, håndtering mv. Deltageren har kendskab til mærkningsordningen for skånsomt fanget fisk's formål og indhold. Deltageren kan desuden afdække årsager til fejl på råvaren, set fra et forbrugerperspektiv ¿ når fisken når frem til forbrugeren, og medvirke til at forebygge disse fremover i fangsthåndteringen.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.