Ladestandere til elbiler - installation

Salget af el-biler i Danmark stiger voldsomt. Det samme gælder for varebiler og små lastbiler med daglig transport i byerne. Det kræver kompetencer inden for dimensionering og installation af ladepunkter. Etablering og vedligehold af ladestandere er et voksende marked i fremtiden. På kurset lærer du at dimensionere og installere ladepunkter til elbiler samt programmere disse så driften optimeres. Søgeord: ladestandere, ladepunkter, elbiler, energioptimering, grøn omstilling

Uddannelsen henvender sig til faglærte elektrikere og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for kompetencer om installation af ladestandere til elbiler.

Efter kurset kan deltageren dimensionere og installere ladepunkter til elbiler samt programmere disse så driften optimeres. Det betyder: Deltageren har viden om gældende love, regler og standarder om installation af ladepunkter til elbiler. Deltageren dimensionerer installationen til ladepunkter på op til 22kW pr. stk., herunder valg af kortslutning- og overbelastningsbeskyttelse, kabeltværsnit, RCD og jordelektrode. Deltageren er, ved installation af ladepunkt til eksisterende installation, opmærksom på om installationen kan bære belastningen, herunder konfigurering af den maksimale ladestrøm. Deltageren anvender viden om fasefordeling ved installation af flere ladepunkter til samme hovedforsyning. Deltageren anvender viden om kapslingsklasser, måling af overgang til neutral jord, krav til placering(højde), tæthed (forskruninger) og plombering. Deltageren kan fremføre kabler direkte i jord til ladepunkter efter gældende regler. Deltageren har viden om programmering af flere ladepunkter i samme installation, herunder optimering af opladning i forhold til antallet af ladepunkter. Deltageren har kendskab til opkobling til eksisterende betalingssystem hos kunden. Deltageren kan anvende producentens produktoplysninger, installationsanvisninger og krav til installationen.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).