Mejerikemi med særlig fokus på problemløsning

Deltageren opnår viden om mælkens sammensætning i forhold til fedt, proteiner, laktose og salt, samt opnår forståelse om de enkelte tørstoffers funktion i mejeriprodukter. Deltageren kan foretage simple kemiske analyser i forhold til problemløsning, samt inddrage disse analyser til yderligere produktoptimering. Deltageren kan med baggrund i denne viden medvirke til at afdække, korrigere og afhjælpe opståede problemer, samt optimere processer med henblik på at sikre øget kvalitet og udbytte i forbindelse med produktfremstilling.

Uddannelsesmålet retter sig mod personer (fortrinsvis faglærte mejerister), der arbejder inden for mejeriindustrien eller som måtte ønske at arbejde inden for dette jobområde.

Deltageren opnår viden om mælkens sammensætning i forhold til fedt, proteiner, laktose og salt, samt opnår forståelse om de enkelte tørstoffers funktion i mejeriprodukter. Deltageren kan foretage simple kemiske analyser i forhold til problemløsning, samt inddrage disse analyser til yderligere produktoptimering. Deltageren kan med baggrund i denne viden medvirke til at afdække, korrigere og afhjælpe opståede problemer, samt optimere processer med henblik på at sikre øget kvalitet og udbytte i forbindelse med produktfremstilling.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.