Mikrobiologi med fokus på proces. og produktopt.

Deltageren kan med baggrund i viden om den negative mikrobiologi herunder mikroorganismers kilder og vækstbetingelser gribe ind ved afvigelser fra normal drift med henblik på at reducere spild og opretholde kvalitet og fødevaresikkerhed (for eksempel afvigelser i kimtal, ændret syrningsforløb, afvigelser i sensoriske bedømmelse og nedsat mikrobiologisk holdbarhed på mejeriprodukter) Deltageren kan analysere årsagsvirkningssammenhænge og identificere og anbefale relevante muligheder for at afhjælpe den negative mikrobiologiske problemer med fokus på virksomhedens hygiejniske design og rengøringsprocesser. Endelig kan deltageren med baggrund i viden om den positive mikrobiologi og anvendelse af kulturer, blandt andet medvirke til at optimere produktfremstillingen via stabile syrningsprocesser, at optimere produkters egenskaber (for eksempel sensorisk kvalitet og konsistens og tekstur) samt at optimere produkters holdbarhed.

Uddannelsen retter sig mod personer (fortrinsvis faglærte mejerister), der arbejder inden for mejeriindustrien, eller som måtte ønske at arbejde inden for dette område.

Deltageren kan med baggrund i viden om den negative mikrobiologi herunder mikroorganismers kilder og vækstbetingelser gribe ind ved afvigelser fra normal drift med henblik på at reducere spild og opretholde kvalitet og fødevaresikkerhed (for eksempel afvigelser i kimtal, ændret syrningsforløb, afvigelser i sensoriske bedømmelse og nedsat mikrobiologisk holdbarhed på mejeriprodukter) Deltageren kan analysere årsagsvirkningssammenhænge og identificere og anbefale relevante muligheder for at afhjælpe den negative mikrobiologiske problemer med fokus på virksomhedens hygiejniske design og rengøringsprocesser. Endelig kan deltageren med baggrund i viden om den positive mikrobiologi og anvendelse af kulturer, blandt andet medvirke til at optimere produktfremstillingen via stabile syrningsprocesser, at optimere produkters egenskaber (for eksempel sensorisk kvalitet og konsistens og tekstur) samt at optimere produkters holdbarhed.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.