PLC - sekventiel programmering og netværk

For at automatiske anlæg og industrielle procesanlæg, indenfor fx PtX, carbon capture og pharma, fungerer bedst muligt og dermed kan bidrage til optimeret produktion og den grønne omstilling, skal de opbygges på en god måde og løbende optimeres. Det kræver kompetencer i programmering og forståelse for styring og regulering af automatiske anlæg. På dette kurser lærer du at installere og programmere et sekventielt PLC-system samt idriftsætte industrielle netværk og bussystemer. Søgeord: PLC, industrielle netværk, ethernet, DS/EN 60848, sekventiel programmering, PtX, CCS, carbon capture, grøn omstilling, medico

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for PLC.

Efter kurset kan deltageren installere og programmere et sekventielt PLC-system samt idriftsætte industrielle netværk og bussystemer. Det betyder: Deltageren har kendskab til medier, topologer og kabling samt normen DS/EN 60848 om specifikationssprog til sekvensfunktionsdiagrammer (GRAFCET). Deltageren installerer, konfigurerer og programmerer en PLC som anvendes i et automatisk anlæg. Deltageren udarbejder en programstruktur. Deltageren monterer, programmerer og idriftsætter industrielle netværk og bussystemer (f.eks. industriel ethernet) i et PLC-styret anlæg. Deltageren konfigurerer netværk med hensyn til IP-adresser, MAC-adresser og lignende. Deltageren fejlfinder ud fra sekvensopbyggede PLC-programmer.  Deltageren foretager dokumentation af eget arbejde.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).