Produktionsformer og kvalitetsudvikling

Produktionsformer og kvalitetsudvikling er et enkeltfag fra køkkenassistentuddannelsen. Du lærer at redegøre for den færdige kvalitet af måltidet i forhold til forberedelse, tilberedning, opbevaring, distribution og miljømæssige hensyn.

Faget henvender sig til køkkenassistenter og andre, der arbejder eller søger arbejde i institutions- og storkøkkener.

Målet med faget er, at du kan:-anvende de mest benyttede produktionsformer og kan tage miljømæssige hensyn i forhold dertil -deltage i kvalitetsudviklingen i kostproduktionen-anvende de mest benyttede produktionsformer som varmholdt, kølet, frost og pakning i kontrolleret atmosfære og kunne deltage i kvalitetsudviklingen i kostproduktionen-tage stilling til produktionsformernes krav til tilberedningsmetodet og teknik, forskellige forarbejdningsgrader, ingredienser, hygiejne, økonomi og deklarationer samt konsekvenser for smag, lugt, udseende og næringsværdi-tage stilling til kvalitetsudviklingens faser og den arbejdsform, der er tilknyttet i forhold til kostproduktionen og gennemførelsen med optimal udnyttelse af råvarer, opskrifter, metodik, opbevaring og distribution-redegøre for den færdige kvalitet af produktet (måltidet) i forhold til forberedelse, tilberedning, opbevaring og distribution-tage stilling til de miljømæssige forhold omkring råvarer, produktion, emballage, transport og affald i relation til produktionsformerne

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.