Råvarer og håndværk i professionelle køkkener

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udvælge, sammensætte og klargøre råvarer på en måde, så maden fremstår indbydende og med en fremhævning af de enkelte råvarers sensoriske egenskaber.

Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At kunne skelne mellem egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper.- At vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende.- At vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At udvælge råvarerne, der anvendes i professionelle køkkener, ud fra råvarens egenskaber.- At sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen.- At klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes.Uddannelsens viden og færdigheder kan opnås inden for et af følgende områder:- Grøntsager, frugt og bælgfrugter- Brug af kød og fisk i plantebaserede retter- Rig smag gennem krydderier, krydderurter og tilberedningsmetoder
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Svendborg Erhvervsskole & - Gymnasier
    Skovsbovej 43A, 5700 Svendborg
  • 7222 5700
  • mail@sesg.dk
  • Skriv mig op
  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op