Salt- og røgmetoder for kødprodukter

Du lærer at gøre kød klar til matinering, saltning eller lign., at håndtere knive og forskellige teknikker til konservering. Du lærer desuden at genkende grundsmage og vurdere forskellige konserveringsmetoder.

Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til forædling og kvalitetsbedømmelse af kød.

Du opnår viden, som dig i stand til: - At følge gældende forskrifter for sikkerhed og ergonomi ved opgaver inden for forædling - At opretholde fødevaresikkerhed i arbejdet med kødprodukter herunder undgå spredning af sundhedsfarlige bakterier - At efterleve gældende forskrifter for personlig og produktionsmæssig hygiejne - At beregne basale kalkulationer på aktuelle produkter herunder beregning af svind - At vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens- At genkende grundsmage På baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i:- Detailudskæring af kødstykker- Klargøring af kødstykker til marinering, saltning eller lign.- At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt- At arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling - At sammensætte grundsmage for at opnå umami

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • ZBC - Zealand Business College
    Ahorn Alle 3-5, 4100 Ringsted
  • 5578 8888
  • zbc@zbc.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).