Svampedyrkning

På uddannelsen lærer du om spiselige svampe, svampes biologi og deres store betydning for økosystemerne. Du vil prøve forskellige dyrkningsteknikker og blive introduceret til substrater og dyrkningsmedier, så du efterfølgende selv kan indgå i en svampeproduktion.

Uddannelsen henvender sig til alle, der ønsker at arbejde professionelt med svampedyrkning.

Deltageren kan anvende viden om grundlæggende svampeproduktion og har praktiske færdigheder til at arbejde i allerede etablerede virksomheder eller starte egen produktion. Deltageren kan anvende forskellige dyrkningsteknikker til produktion af spiselige svampe både ude og inde i stor eller lille skala.Deltageren kan anvende viden om:svampes naturlige vækstforhold, biologi, livscyklus og systematikproduktion og afsætning af forskellige typer af spiselige svampeudvælgelse og anvendelse af forskellige dyrkningsteknikker og substratersvampeproduktion, der bidrager til grøn omstilling og tager højde for de lokale ressourcer og cirkulære kredsløbklimastyring i lukkede miljøer og klimatilpasning i udendørs produktioner til optimering af vand- og energiforbruget i forbindelse med svampedyrkninggod hygiejne og produktkvalitet til at sikre friske og sunde fødevarer

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Roskilde Tekniske Skole
    Pulsen 10 postbox 132, 4000 Roskilde
  • 4630 0400
  • rts@rts.dk
  • Skriv mig op
  • Jordbrugets UddannelsesCenter Århus
    Damgårds Allé 5, 8330 Beder
  • 8747 5700
  • ju@ju.dk
  • Skriv mig op