Sygepleje i den palliative indsats - Niveau 2

Du vil opnå udvidede kompetencer inden for den palliative indsats relateret til din praksis. Herunder vil du få viden om og kunne anvende validerede redskaber til behovsvurdering og du bliver i stand til at inddrage og forholde dig til relevante kliniske retningslinjer, i forhold til den palliative indsats. Du vil få et øget fokus på din rolle og ansvar som SSA i det tværprofessionelle og sektorielle arbejde omkring borgeren og dennes pårørende. Der lægges desuden vægt på at forstå døden fra forskellige samfundsmæssige perspektiver samt at kunne tilrettelægge og evaluere en hensigtsmæssig palliativ indsats for særligt udsatte borgere og borgere med kulturelt særkende. Du får fokus på symptomlindring med særlig vægt på smerteproblematikker.

Social- og sundhedsassistenter, der arbejder med palliativ pleje og omsorg, fx i det nære sundhedsvæsen og på almindelige sengeafdelinger i det regionale sundhedsvæsen. Det anbefales at man som deltager har gennemført "47960 Sygepleje i den palliative indsats -Niveau 1 eller har opnået tilsvarende viden og kompetencer før påbegyndelse af denne uddannelse.

Deltageren:- har viden om kravene til social- og sundhedsassistentens kompetencer og rolle i den helhedsorienterede palliative indsats og den relationelle koordinering i indsatsen og kan indgå aktivt i det tværprofessionelle og tværsektorielle samarbejde herom.- har viden om og kan identificere behovet for at den palliative indsats retter sig mod borgere med forskelligartede livstruende sygdomme og kan iværksætte indsatsen så tidligt som muligt i samarbejde med borger og pårørende. En indsats af såvel fysisk som psykisk, social og åndelig karakter.- har indsigt i forskellige perspektiver på døden og har viden om sociologiske, psykologiske og åndelige forhold, som har betydning for borgeren ramt af livstruende sygdom og dennes pårørende, herunder særligt udsatte borgere og borgere med kulturelt særkende.- har viden om tegn på, at borgeren er uafvendeligt døende. Deltageren kan selvstændigt vurdere og anvende disse observationer til at justerer de palliative behov i samarbejde med borgeren, de pårørende og øvrige relevante samarbejdspartnere - med særligt fokus på smertelindring.- kan selvstændigt tilrettelægge, udføre og justere en helhedsorienteret palliativ sygepleje og omsorg på baggrund af validerede redskaber og kliniske retningslinjer.- har viden om og kan tage ansvar for den professionelle støtte og omsorg for pårørende såvel i de palliative faser som efter dødens indtræden. Deltageren mestrer selvstændigt at skabe en tillidsfuld kontakt og dialog med borgeren og de pårørende.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole
    Campusfællesskabet, Minervavej 1, 3700 Rønne
  • 3698 2900
  • bhsund@bhsund.dk
  • Skriv mig op
  • Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens
    Mosegårdsvej 2, 7000 Fredericia
  • 7921 1200
  • sos@sosufvh.dk
  • Skriv mig op
  • Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland
    Gullestrupvej 10, 7400 Herning
  • 9627 2929
  • info@sosumv.dk
  • Skriv mig op